KookJij

Polenta met groentjes

Een heerlijk polenta met groentjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Polenta met groentjes te bereiden

1. Breng 8 dl. gezouten water aan de kook. Strooi er langzaam en al roerend de polenta bij. Kijk op de verpakking voor de kooktijd. Haal de pan van het vuur en roer er de Fontina-kaas door. Stort het mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm. Laat afkoelen.
2. Spoel de groenten. Verwijder steel en zaadlijsten en snij de paprika in kleine blokjes. Schil de tomaat, verwijder de pitjes en snij in fijne blokjes. Ontpit de courgette en snij ze in reepjes. Snij de olijven in plakjes. Blancheer de paprika en de reepjes courgette en laat ze schrikken onder stromend koud water.
3. Fruit de sjalot, de geperste knoflook en de teentjes look in wat olijfolie. Voeg de blokjes tomaat toe en zet de pan van het vuur. Stort de polenta op een ingevette bakplaat. Schik de paprika, de courgette, de plakjes olijven en het tomatenmengsel over de polenta. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en kruid naar smaak met peper en zout. Strooi er wat Mozzarella over. Zet de bakplaat 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
4. Verdeel de polenta over 4 voorverwarmde borden. Werk af met de kwartjes limoen en de takjes tijm. Serveer warm, met nog wat Mozzarella apart in een kommetje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Van Hecke Jenny

Van Hecke Jenny zegt:
Ik vervang regelmatig aardappelen door polenta, daar zijn zoveel recepten, bv. met kruiden. Dit is een bijzonder lekker recept,spijtig dat dit zo laag gewaardeerd wordt.