Recept
« Terug naar recepten
Pladijs met groene asperges en kruidenboter
PT30M
Pladijs met groene asperges en kruidenboter
Een heerlijk pladijs met groene asperges en kruidenboter recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pladijs met groene asperges en kruidenboter te bereiden
Spoel de pladijsmoten, dep droog en maak op de rugzijde enkele insnijdingen. Haal de moten door de bloem, kruid met zout en peper en haal door olijfolie.
Roer de boter om met enkele druppels citroensap, de sjalot en kruiden.
Kook de aardappelen al dente in gezouten water, pel en houd warm. Kook de asperges 3 minuten in gezouten water.
Rooster de pladijzen en de asperges op een hoog vuur, keer om en laat verder garen. Strooi er de tijmtakjes over.
Schik de pladijsmoten op het bord, leg de asperges en aardappelen erlangs en lepel de kruidenboter erover.
Roer de boter om met enkele druppels citroensap, de sjalot en kruiden.
Kook de aardappelen al dente in gezouten water, pel en houd warm. Kook de asperges 3 minuten in gezouten water.
Rooster de pladijzen en de asperges op een hoog vuur, keer om en laat verder garen. Strooi er de tijmtakjes over.
Schik de pladijsmoten op het bord, leg de asperges en aardappelen erlangs en lepel de kruidenboter erover.