KookJij

Pikante Chinese kool met kipfilet

Een heerlijk pikante chinese kool met kipfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pikante Chinese kool met kipfilet te bereiden

Boen de citroen onder koud stromend water goed schoon.
Haal met een citroentrekker flinterdunne reepjes van de citroenschil en pers de citroen uit.
Kook de rijst met zout en de citroenreepjes volgens de gebruiksaanwijzing.
Was intussen de peper, maak hem schoon en snijd hem in ringetjes.
Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
Knip de koriander in een kopje fijn.
Snijd de kipfilet in stukken en besprenkel die met het citroensap.
Verhit de olie in een wok en bak de peper, de prei en de kool al omscheppend ± 2 minuten.
Roer de sojasaus erdoor.
Voeg de kipfilet en de rijst toe en laat die, voorzichtig omscheppend, in ± 2 minuten door en door heet worden.
Bestrooi met koriander.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

gerda

gerda zegt:
Dan heb ik het verkeerd gemaakt met gewone kipfilet...
Maar smaakte ook prima dus...;)
Had de kip verder gewoon behandeld als in je verhaal en smaakte prima..
maa080365

maa080365 zegt:
Gerda, gerookte kip hoeft niet meer gebakken te worden;)
gerda

gerda zegt:
vraagje, wordt de kip niet kort gebakken....?
corvdboom

corvdboom zegt:
Heerlijk recept, voor herhaling vatbaar:D