KookJij

Recept voor Piccata van lamsrug met ratatouille

Een heerlijk piccata van lamsrug met ratatouille recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wie is mijn slager
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Pel voor de ratatouille de ui en het knoflook en snijd ze heel fijn. Was de paprika´s, deel ze in vieren en haal de zaadlijsten eruit. Was de aubergine en snijd de aanhechting van de stengel weg. Was de courgette en snijd de uiteinden weg. Snijd de tomaten kruisgewijs in bij de aanhechting van de stengel, giet er kokend water over, spoel zo af met koud water, haal de velletjes eraf en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de groenten in stukjes. Verhit de olijfolie, fruit de ui en knoflook en bak de paprika even mee. Voeg de overige groente toe, behalve de stukjes tomaat. Voeg rozemarijn, tijm, zout en peper toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten smoren. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe. Snijd voor de piccata het vlees in stuken van ongeveer 40 gr. en sla ze een beetje plat. Bestrooi de lapjes vlees met zout en peper en haal ze door de bloem. Klop de eieren, meng ze met de parmezaanse kaas en haal het vlees door deze massa. Verhit de olijfolie en braad het vlees op een laag vuur goudgeel. Verdeel de ratatouille over vier borden en leg het vlees erop.






Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst