KookJij

Picante kip

Een heerlijk picante kip recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Picante kip te bereiden

Oven voorverwarmen op 225 graden.De uien fruiten in de olie,en de uitgeperste knoflook erbij voegen.Nu de rest van de ingredienten toevoegen en alles goed door elkaar roeren.Het vel van de kippen bouten afhalen,en ze in de pan leggen..De saus er goed overheen gieten.Nu de pan met het deksel erop in de voorverwarmde oven plaatsen,en 1 uur laten staan.Het vlees af en toe bedruipen.Na 1 uur het deksel van de pan afhalen,en de pan nog 25 min terug plaatsen in de oven om alles te laten indampen totdat het vlees van de botten los komt,en blijven bedruipen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ineke60

ineke60 zegt:
Dit heb ik gisteren gemaakt met salade en gepofte aardappelen iedereen vond het heerlijk, voor herhaling vatbaar. ik kon alleen niet vinden hoeveel uien er in moesten, ik heb maar wat gedaan lekker veel.:p
Liske

Liske zegt:
Dit lijkt me een lekkere maaltijd. Maar ik houd niet zo van botjesvlees, hoeveel tijd heeft dit nodig met kipfilet i.p.v. kippebouten? Ik weet wel dat het dan droger wordt, maar dat los ik wel op...