KookJij

Recept voor Penne met maïs en tonijn

Een heerlijk penne met maïs en tonijn recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Kook de penne beetgaar in gezouten water. Giet af, laat schrikken onder koud water en uitlekken.
2. Spoel en ontpit de tomaten, snij ze in stukjes. Spoel de selder en snij hem in boogjes. Laat de tonijn en de maïs uitlekken. Klop de eieren los met de room en de zure room.
3. Stoof de ui, knoflook en selder even in wat olie. Blus met de wijn en laat even inkoken. Verbrokkel de tonijn en schep hem met de maïs en de tomaten door de wijnsaus.
4. Schep de penne door het mengsel en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de tonijnpasta over 4 indivduele ovenschaaltjes. Schenk er de eierroom over en bestrooi met de kaas. Zet 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst