KookJij

Pastasaus met tomaten en tuinbonen

Een heerlijk pastasaus met tomaten en tuinbonen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: kokenmetdorus.nl
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pastasaus met tomaten en tuinbonen te bereiden

VOORBEREIDING (15-30 minuten)
1. Snipper de ui, knoflook en peterselie
2. Snijd de paprika in reepjes en de tomaten in grove stukken
3. Snijd de olijven in plakjes of in helften
4. Spoel de kappertjes af met water en hak ze fijn
5a. Als je werkt met diepvries of oudere tuinbonen: blancheer deze kort en dubbel dop ze (verwijder de vliezen om de boontjes); kijk naar de video voor een demonstratie; trek voor het dubbel doppen 15 minuten extra tijd uit
5b. Als je werkt met jonge verse tuinbonen: haal de boontjes uit de lange buitenste schil en kook ze in 5-10 minuten beetgaar. De vliesjes om de boontjes laat je zitten.

BEREIDING (15 minuten)
1. Fruit de ui 1,5 minuut
2. Voeg de paprika toe en fruit 1,5 minuut
3. Voeg de knoflook toe en fruit 1,5 minuut
4. Voeg de tomaten, kappertjes, tijm en oregano toe en laat 5 minuten sudderen
5. Voeg tuinbonen en olijven toe en warm deze goed door
6. Breng op smaak met azijn, suiker, peper en zout en voeg de peterselie toe

Mijn kookverhaal (Koken met Dorus)

Lekkere vegetarische pastasaus. Het gerecht wordt in twee varianten besproken:
1. met dubbel gedopte tuinbonen; kan het hele jaar worden gegeten met diepvries tuinbonen
2. met enkel gedopte tuinbonen; kan van mei t/m juli worden gegeten met jonge verse tuinbonen

Ik demonstreer de bereiding van dit gerecht in de kookvideo.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst