Wat ook lekker is, is om een chirizoworst uit te bakken en dan pas de knoflook en gepelde tomaten erbij te doen.
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Pasta-ovenschotel met pizzasaus
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pasta-ovenschotel met pizzasaus
Een heerlijk pasta-ovenschotel met pizzasaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Hans van de Kandelaar
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Recept gekregen van een Italiaanse collega, 24kitchen ea..
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pasta-ovenschotel met pizzasaus te bereiden
  Pizzasaus: Verhit de olijfolie in een pan. Pel en snij twee teentjes knoflook grof en fruit circa 2 minuten. Snijd de gepelde tomaten in blokjes en de zwarte olijven in ringen. Scheur de blaadjes basilicum en voeg ze toe. Breng op smaak met de helft van de oregano, beetje zout en peper en laat circa 15 minuten koken.
Groente: Kook de pasta 7 minute, giet af en roer er een scheut olijfolie door. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en de aubergine in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de groenten tot de paprika zacht is. Pel en hak de rode peper en teentje knoflook en voeg deze aan de groente toe. Het geheel in circa 7 minuten goudbruin bakken.
Ovenschotel: Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep in een ovenschaal de helft van de tomatensaus. Schep de pasta erover en vervolgens een laagje groente. Strooi er vervolgens wat oregano overheen, scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de groente. Dek af met een laagje pasta en de rest van de tomatensaus. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen en bak af in de oven voor circa 10 minuten.
										Groente: Kook de pasta 7 minute, giet af en roer er een scheut olijfolie door. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en de aubergine in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de groenten tot de paprika zacht is. Pel en hak de rode peper en teentje knoflook en voeg deze aan de groente toe. Het geheel in circa 7 minuten goudbruin bakken.
Ovenschotel: Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep in een ovenschaal de helft van de tomatensaus. Schep de pasta erover en vervolgens een laagje groente. Strooi er vervolgens wat oregano overheen, scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de groente. Dek af met een laagje pasta en de rest van de tomatensaus. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen en bak af in de oven voor circa 10 minuten.
 
                    





 
					