KookJij

Pasta-ovenschotel met pizzasaus

Een heerlijk pasta-ovenschotel met pizzasaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Recept gekregen van een Italiaanse collega, 24kitchen ea..
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta-ovenschotel met pizzasaus te bereiden

Pizzasaus: Verhit de olijfolie in een pan. Pel en snij twee teentjes knoflook grof en fruit circa 2 minuten. Snijd de gepelde tomaten in blokjes en de zwarte olijven in ringen. Scheur de blaadjes basilicum en voeg ze toe. Breng op smaak met de helft van de oregano, beetje zout en peper en laat circa 15 minuten koken.

Groente: Kook de pasta 7 minute, giet af en roer er een scheut olijfolie door. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en de aubergine in kleine blokjes. Verhit olijfolie in een pan en bak de groenten tot de paprika zacht is. Pel en hak de rode peper en teentje knoflook en voeg deze aan de groente toe. Het geheel in circa 7 minuten goudbruin bakken.

Ovenschotel: Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep in een ovenschaal de helft van de tomatensaus. Schep de pasta erover en vervolgens een laagje groente. Strooi er vervolgens wat oregano overheen, scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze over de groente. Dek af met een laagje pasta en de rest van de tomatensaus. Rasp de Parmezaanse kaas eroverheen en bak af in de oven voor circa 10 minuten.

Mijn kookverhaal (Hans van de Kandelaar)

Wat ook lekker is, is om een chirizoworst uit te bakken en dan pas de knoflook en gepelde tomaten erbij te doen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst