KookJij

Recept voor Pasta ovenschotel

Een heerlijk herfstgerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Wortelen in fijne reepjes snijden, ajuin in blokjes snijden deze even kort opstoven voeg op het laatste de erwten toe en kruiden. Kippenblokjes samen met de spekblokjes gekruid even aanbakken. Maak een blanke roux van de boter, bloem en melk voeg de gemalen kaas toe deze evenzeer kruiden. Pasta bijna beetgaar koken, afgieten. Roer de groenten en vlees onder de pasta neem een vuurvaste schotel beboter deze en vul met de pastamengeling. Giet de kaassaus erover strooi er de chapelure over en een beetje boter. Racletkaas in stukjes ssnijden en deze over de ovenschotel verdelen. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 gr laat verder garen +/- 20 min.  Serveer zeer warm met vers gebakken brood.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Dank je hier hebben ze ook gesmuld ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Weer zo'n lekker pastagerecht, ik ben er dol op! Bij mijn favorieten geplaatst :-)