KookJij

Pasta carbonara met spek, erwten, amandelen en basilcum

Dit recept is afkomstig uit het kookboek "Jamie's super food voor elke dag" van Jamie Oliver. Het is een variant van de klassieke carbonara.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
  2. > Hoofdgerechten - Pasta's
  3. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: Jamie's superfood voor elke dag
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pasta carbonara met spek, erwten, amandelen en basilcum te bereiden

  1. Breng voor de pasta een pan gezouten water aan de kook, hang er gedurende 30 seconden een metalen zeef in met de doperwten.
  2. Zet dan de doppers opzij, maar laat de pan op het vuur staan.
  3. Rooster de amandelen in een droge anti aanbakpan en hak ze daarna fijn
  4. Voeg met een draaiende motor de knoflook, snufje zeezout, basilicumblaadjes, Parmezaan en het citroensap toe in de blender en draai tot een homogeen glad mengsel. Voeg dan de doprerwten toe en pulseer een aantal keren, zodat het mengsel enige textuur houdt.
  5. Kook de pasta vervolgens volgens voorschriften al dente in de pan met kokend water. In tussen de pancetta in lucifers snijden en vervolgens in wat olijf olie krokant bakken in een bakpan. Schep het spek uit de pan in een apart kommetje en laat de pan met het spekvet op het vuur staan. Verwarm daarin 3/4 van het doperwten mengsel.
  6. Klop ei en yort goed door elkaar.
  7. Giet de pasta af, houd een beker van het kookwater apart.
  8. Hussel de pasta in de pan met het erwtenmengsel en haal de pan van het vuur (anders gaat zo meteen het ei stollen).
  9. Giet het eimengsel bij de pasta en roer heel goed doortot de pasta smeuig en romig is. Zonodig kan het apart gehouden kookwater hiervoor ook nog dienen.
  10. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  11. Verdeel over de borden en en verdeel daarover de achtergehouden erwten-preu en de krokante reepjes spek.
  12. Eventueel nog extra garneren met wat geraspte kaas en gesnipperde basilicum.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een lichte rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst