KookJij

Paprikasaus (pittig)

Een smaakvolle pittige paprikasaus. Varieer met de hoeveelheid peper en maak de saus naar wens op smaak.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Curaçao
Keuken: Caraibische
Bron: Antilliaans Kookboek. Fokkelien Dijkstra
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paprikasaus (pittig) te bereiden

De paprika's schoonmaken en in blokjes snijden.
In een pannetje met 0,5 dl kokend water de paprikablokjes zachtjes laten koken voor ong 15 minuten tot ze zacht zijn. Regelmatig roeren.
Voeg dan de wijnazijn toe en alle andere ingrediënten toe en laat het geheel nog 10 minuten doorkoken. Regelmatig roeren.
Zet het vuur lager of zet er een vlamverdeler onder de pan en laat het gerecht nog 30 minuten inkoken tot er een dikke saus ontstaat. Regelmatig roeren.
Pureer het mengsel met bijv een staafmixer.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Je kunt de cayenne - of chilipoeder weglaten als je niet van pittig houdt.
Eventueel een stukje verse peper gebruiken.
Lekkere saus voor zowel bij vis als bij vlees en bbq.
Of roer de saus door rijst of pasta.

Je kunt de saus van tevoren maken en opwarmen in de magnetron.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

flavia

flavia zegt:
Moet je zeker doen. Is wel zeer pittig met cayenne. Geert heeft gesmuld. Gr :);):p:D
gea

gea zegt:
Mmmmmmmmmmmmmmm: even wachten nog en dan ga ik die maken:p:p:p
flavia

flavia zegt:
Hai Joke, het is idd pittig en lekker. Mijn man wil het morgen weer eten. Vandaag met vlees en morgen met vis. Gr.:);)
grietje56

grietje56 zegt:
Owwww!! Lekkerrrr! Ga ik zeker (in)maken als mijn eigen gekweekte paprika's van 'hun stokje vallen" ;)Maar ik zal zeker voor die tijd (rijp) is dit recept proberen. Het water loopt me nu al in de mond....:D
Thnx voor het receptje!
Groetjes, Joke.