KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Pappardelle met balletjes en paprikacoulis

Een heerlijk pappardelle met balletjes en paprikacoulis recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Doe de tomaten, de ui en de paprika's in een kookpan. Voeg er het basilicum, de honing, een mespunt paprika, peper en zout aan toe. Giet er 1 dl water en de olijfolie bij. Breng aan de kook en laat 1 uur sudderen. Roer af en toe om.
2. Vermeng het gehakt met de ricotta, het ei, de spinazie en de parmezaan. Kruid naar smaak. Maak er vrij grote balletjes van.
3. Draai de paprikacoulis door een roerzeef (of pureer met de staafmixer). Breng tot tegen de kook aan. Leg er de balletjes bij en laat in 10 tot 15 minuten zachtjes gaar worden.
4. Kook de pappardelle beetgaar in gezouten water met een scheutje olijfolie. Giet af en vermeng meteen met de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst