KookJij

Recept voor Pad thai kip

Dit recept kan je ook met garnalen of rundvlees bereiden. doe er eventueel nog een rode en groene peper door met. zaad of als je niet van heel heet houd laat dan de zaadlijst eruit of doe een schepje sambal erdoor in plaats van de pepers. Ik heb dit recept iets aangepast naar mijn eigen smaak dit heb ik gegeten in thailand in restaurantjes waar je zowel kip,rund als garnalen kan kiezen. Ook geschikt voor de slowcooker.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Doe in een pan of een schaal de rijstnoedels en giet deze met kokend water vol zodat de noedels onder staan, doe een deksel of bord er op en laat deze 10 minuten staan.
  2. Doe vervolgens de olie in de wokpan en laat goed heet worden, doe dan de tamarinde pasta en de garnalepsta in de wok. Doe vervolgens de bruinesuiker er bij, roer dit goed door en doe dan  de fijngesneden knoflook en de kip in de wok en roerbak dit tot de kip gaar is.
  3. Rooster ondertussen de pinda´s in een koekenpan tot deze lekker beginnen te kleuren en te ruiken en haal dit van het vuur.
  4. Doe dan het zakje thaise roerbak groenten bij het vlees en roerbak dit even mee, doe dan de sojasaus en de thaise vissaus erbij, dan het pakje tauge erbij en laat dit nog even meebakken. Giet vervolgens de noedels af en pluk deze uitelkaar en doe door de groenten vlees mengsel en doe dan de geroosterde pinda´s erbij.
  5. Bak van de 4 eieren een grote omelet en snijd deze in reepjes en doe deze door het hele gerecht.
  6. Snijd de limoen in partjes en serveer bij elk bord een partje limoen.

Mijn kookverhaal (marcel knol)

Dit recept heb ik laatst in Thailand gegeten, het is erg lekker

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

A.M

A.M zegt:
Phat Thai is een zeer eenvoudig gerecht dat je meestal het lekkerste eet aan de eetstalletjes voor 35 tot 45 Bath.Heb het zeer vaak gegeten in Thailand maar er zat nooit kip en roerbakgroenten in.