Recept
« Terug naar recepten
Orloff van parelhoen met champignons
PT40M
Orloff van parelhoen met champignons
Een heerlijk orloff van parelhoen met champignons recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
champignonidee.be
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Orloff van parelhoen met champignons te bereiden
Kruid de parelhoenborsten met peper en zout en bak ze mooi goudbruin in boter. Snijd ze vervolgens in plakken
Borstel ondertussen de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak ze kort in wat boter in de pan.
Verwarm de oven voor op 180 °C
Doe nu tussen elk plakje parelhoen wat champignons, wat gerookte ham en wat Père Joseph kaas.
Reinig de broccoli en snijd ze in roosjes. Kook ze al dente in water met wat zout, verfris ze aansluitend in ijswater en laat ze wat uitlekken.
Versnipper het sjalotje en stoof het aan in wat boter. Voeg er de broccoli aan toe en breng op smaak met peper en zout.
Smelt in een steelpan de boter voor de saus. Voeg de melk en bloem toe en roer tot een gladde saus. Voeg dan de kaas toe en laat deze smelten, breng op smaak met peper en zout. Blijf roeren tot een egale saus is ontstaan.
Schik de broccoli in een vuurvaste schaal en plaats hierop het samengestelde vlees. Overgiet met de kaassaus en laat het geheel in 8 a 10 minuten opwarmen en kleuren in de oven.