KookJij

Oosterse marinade voor speklapjes, kip of ander vlees

Een marinade die niet alleen uitstekend geschikt is voor speklapjes maar ook voor kipfilet, kippendijen, varkenshaas, hamlappen noem maar op. Deze keer heb ik er speklapjes in gemarineerd voor op de bbq maar vaak gebruik ik deze marinade ook voor kippendijen of drumsticks. Door de pittige kerriesmaak is deze marinade ook prima geschikt voor vlees. in combinatie met Oosterse gerechten. Deze hoeveelheid marinade is geschikt voor 1 kilo vlees. Reken op een marinade tijd van tenminste 6 uur (langer mag natuurlijk ook).
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Marinades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterse marinade voor speklapjes, kip of ander vlees te bereiden

  1. Meng de olie met de ketjab, doe er het kerriepoeder doorheen.
  2. Hak de peper en de knoflook fijn en meng het goed door de marinade heen.
  3. Laat het vlees tenminste 6 uur in de koelkast marineren.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

De genoemde tijd is de tijd die je nodig hebt om de marinade te maken. De marinade tijd van het vlees is natuurlijk veel langer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst