KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Oostends vispannetje

Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Pocheer de visblokjes en filets in de visfumet tot ze halfgaar zijn. Haal de vis uit het kookvocht. Smelt de boter en meng met de bloem tot een blonde roux in een andere kookpot. Laat de fumet tot de heft inkoken, giet over de warme roux en meng goed.
Stoof de champignons in een beetje boter en voeg het kookvocht van de champignons bij de saus. Doe er vervolgens de witte wijn en de room bij. Laat opnieuw tot de helft inkoken en breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur en roer er de gemalen kaas en de garnalen door.
Schik de vis en de champignons in een vuurvast schotel en schenk er de saus over. Bestrooi met nog wat gemalen kaas en laat gratineren in een voorverwarmde oven van 200°C. Werk af met wat gehakte peterselie.
Serveer met stokbrood of aardappelpuree.

Mijn kookverhaal (Inge Deyck)

Is het lievelingsrecept van mijn man. Kan gerust op voorhand gemaakt worden en dan in de oven opgewarmd worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Erwin Elens

zegt:
@Marleen, Er staat Oostends vispannetje, komt van Oostende België zoals ook vermeld bij herkomst en keuken. Gr, Erwin.
Marleen

zegt:
Oosters vispannetje
Inge Deyck

zegt:
Hallo Vera,
Ja hoor dat kan je zeker doen, maar zet ze dan even op een lagere oventemperatuur om op te warmen, anders gaat het vispannetje uitdrogen en op het einde dan even met gril om een mooi korstje te krijgen.
Eet smakelijk
groetjes
Inge
vera

zegt:
Kan ik het vispannetje een dag op voorhand maken ?
inged

zegt:
Hallo Henk,
Inderdaad het is de bedoeling dat er een mooi korstje opkomt, zoals Hilde al zei, omdat de vis toch al gaar is. Dus onder de grill in kijken wanneer er een korstje op komt.
Groetjes Inge
en smakelijk zou ik zeggen;)
derbyke

zegt:
Hallo Henk, in de bereiding staat vermeld gratineren volgens mij gewoon in het oog houden tot je een mooi korstje hebt op je visgerecht. Omdat het visblokjes zijn zijn ze uiteraard vlug gaar. Veel succes met het bereiden van het recept. Groetjes Hilde Kookjij
Henk Faber

zegt:
Jammer dat niet staat vermeld hoe lang dit gerecht in de oven moet.
Jetje

zegt:
Fijnproeverke, ik ga het zeker maken en bedankt hoor!:)
Jetje

zegt:
Hoe groot zijn je glaasjes?
whhendriks

zegt:
Ik ben gek op visgerechten, dit is er ook één van.
Grt.Wim