KookJij

Recept voor Oeufs Bourguignonne (Eieren in Rode Wijn Saus)

Een heerlijk oeufs bourguignonne (eieren in rode wijn saus) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie: 400 kcal kCal energie
15 Gram eiwit
25 Gram vet
15 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Famile die in Hong Kong heeft gewerkt en gewoond.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1a).Zet de wijn en de kippenbouillon op het vuur met de uien, knoflook, wortel, selderij, peperkorrels, rozemarijn, tijm, laurierblad. Breng aan de kook en kook in tot minder dan de helft (ongeveer 350 cc). Pureer met de staafmixer en zeef de massa en druk het goed uit, zodat zoveel mogelijk smaakstoffen door de zeef gaan. Zet warm weg.
2).Terwijl de saus staat in te koken, bakken we de pancetta (of ander ontbijtspek) in 1 eetlepel roomboter knisperig uit. Zet het spek apart.
2b).In hetzelfde pannetje bakken we de champignons tot ze vocht gaan verliezen. Zet apart.
2c).In het wederom hetzelfde pannetje met 1 eetlepel roomboter erbij bakken we de zilveruitjes tot ze zacht zijn. Gooi dan het vet in de pan weg en doe spek, champignons en uien in de pan terug en houd een beetje warm.
3).Bak de ovaaltjes (gestoken uit het bruine brood) in een laagje olie krokant en laat ze uitdruipen op keukenpapier. Zet apart en houd warm.
1b).Nu gaan we de wijnsaus indikken met de beurre manié: we brengen de wijnsaus voorzichtig weer aan de kook en beetje bij beetje voegen we dan beurre manié toe tot we een dikke lobbige saus hebben gekregen. Niet alle beurre manié hoeft op.
4).Nu moeten de eieren nog gepocheerd worden: Breng het water aan de kook met de wijnazijn.
Wanneer het azijnwater kookt even flink roeren in het pannetje, zodat een draaikolkje ontstaat.In dat kolkje een ei breken en afwachten tot het wit goed is gestold over het eigeel. Met een schuimspaan uit het water nemen en het ei even warm wegzetten. Herhaal dit tot alle eieren zijn gepocheerd.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
Op een diep bord leggen we een croûton-broodje. Hierop gaat een gepocheerd eitje, daarover het champignons-spek-uitjes mengsel en dat wordt weer afgedekt met een laagje dikke wijnsaus.
Eventueel afmaken met wat gestrooide gefrituurde uitjes en een takje groen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst