KookJij

Mosselen à la Fra Diavolo

Een heerlijk mosselen à la fra diavolo recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Mediterrane
Bron: Amerikaanse Collega
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mosselen à la Fra Diavolo te bereiden

1).Verhit de olijfolie in een van de pannen tot zeer heet en doe daarin de ui, knoflook, oregano, basilicum, fijngesneden lombokje(s) en een snuf zout en laat dat al roerend gedurende 7 minuten aanfruiten.
2).Voeg dan toe de wijn, tomatenconcentraat, 5 cc suiker en laat dat een paar minuten sudderen.
3).Dan de ingedikte jus de tomates toevoegen (Wij gebruiken thuis de "Arabiata Saus" hiervoor) en het geheel aan de kook brengen. Laat dit heel rustig inkoken tot een hoeveelheid van 750 cc (zeg maar 3 volle kopjes). Dat zal niet langer duren dan 30 minuten.
4).In de andere pan de olijf olie verhitten. Toevoegen de sjalot, knoflook en de peperkorrels en die aanfruiten tot een aangename geur uit de pan komt.
5).Voeg de wijn toe en laat die voor de helft inkoken.
6).Voeg dan de reeds klaargemaakte tomatensaus toe en breng dat aan de kook.
7).Stort dan de mosselen in de pan en kook die op tot ze alle zijn open gegaan (ongeveer 5 minuten).Gooi de mosselen weg die NIET zijn geopend.
8).Waarschijnlijk moet er voor aantal mensen extra zout over, zelf koken we uiterst zoutarm.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de mosselen over de borden en strooi er ruim peterselie over.
Eet dit met vers bruin stokbrood.
Geef er Riesling bij of een andere droge witte cq rosé-wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst