Recept
« Terug naar recepten
Mojito-granité
PT60M
Mojito-granité
Een heerlijk mojito-granité recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Mojito-granité te bereiden
1. Voor de granité: Verwarm 125ml water en doe er 30g suiker bij. Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost. Doe er, van het vuur, 95ml limoensap en 95ml rum bij. Hak de munt fijn en mix alles met de blender heel fijn. Zet in de vriezer en roer af en toe om met een vork zodat de granité korrelig blijft.
2. Voor de mojito: Verwarm de rest van het water met de suiker. Week de gelatine in koud water, knijp goed uit en doe hem bij het suikerwater. Roer er, van het vuur, de rest van het limoensap en de rum door. Mix in de blender of met de staafmixer en doe in een sodasifon.
3. Schep wat granité in hoge glazen die in de diepvries hebben gestaan en spuit het glas vol met de sprankelende mojito. Serveer meteen.
2. Voor de mojito: Verwarm de rest van het water met de suiker. Week de gelatine in koud water, knijp goed uit en doe hem bij het suikerwater. Roer er, van het vuur, de rest van het limoensap en de rum door. Mix in de blender of met de staafmixer en doe in een sodasifon.
3. Schep wat granité in hoge glazen die in de diepvries hebben gestaan en spuit het glas vol met de sprankelende mojito. Serveer meteen.
avanbergen zegt: