KookJij

Marquise au chocolat

Een heerlijk marquise au chocolat recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: frans kookboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marquise au chocolat te bereiden

Bekleed een kleine cakevorm met plasticfolie. Laat de chocolade met de boter au bain marie smelten tot een glanzende massa. Roer er de dooiers een voor een door, meng dan de gezeefde poedersuiker erdoor en als laatste de cointreau. Schik de koekjes op de bodem van de terrine en giet er het chocolademengsel over. Laat 1 nacht opstijven in de koelkast. Dompel de terrine eventjes in warm water en stort ze op een dienblad. Bestrooi met cacaopoeder. Met behulp van een chefring kun je ook ronde vormpjes uit de marquise halen, die kun je dan op een wit dessertbord zetten en er cacaopoeder over strooien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

kris

kris zegt:
Recept ziet er heel lekker uit! Moet de room niet opgeklopt worden met de cointreau en dan onder het chocolademengsel gemengd worden? Ik denk dat het dan veel lichter zal zijn.
Lisette

Lisette zegt:
Voor mij dezelfde vraag: wat doe je met de room?
Laura

Laura zegt:
Wat doe ik met de room? (of is die voor de garnering?)
Gourmand

Gourmand zegt:
Van de verschillende recepten voor Marquise au chocolat vind ik deze het meest geschikt; niet al te groot en vooral: n iet al te zwaar van inhoud.Prima dus!