KookJij

Marokkaanse Kippendijen

Een heerlijk marokkaanse kippendijen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 800 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Kennissen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marokkaanse Kippendijen te bereiden

1).Maak marinade van wortelsap, olijfolie, korianderblad en citroenrasp.
2).Marineer de kip gedurende 12 uur in deze marinade.
3).Maak intussen een mengsel van de kruiden, met zout en peper naar smaak.
4).Wrijf de drooggedepte kippendijen grondig in met het kruidenmengsel en zet ze 20 minuten in de oven op de velkant in een ruim bakblik.
5).Draai ze dan om met de velkant boven en laat ze nog eens ± 20 minuten braden.
6).Haal ze uit de oven en zet ze 10 minuten afgedekt met alu folie weg.
NOTABENE: Als je kippendijen gebruikt waarin de botjes nog zitten, moet je en langere oventijd in acht nemen (± 15 minuten).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

DIEN OP :
Verdeel de kip over de borden, bestrooi met wat verpulverde gedroogde thijm en een partje citroen.
Geef er een couscousgerecht bij en een salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst