KookJij

Marokkaanse couscousschotel

Een heerlijk marokkaanse couscousschotel recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: vis en zeevruchtenboek
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marokkaanse couscousschotel te bereiden

Bereid de couscous volgens de aanwijzing op
de verpakking, maar laat de boter weg. Schep
de couscous in een grote schaal en zet hem
apart.
Verhit een kleine droge koekenpan op hoog
vuur en voeg het kaneelstokje, koriander- en
komijnzaad toe. Rooster ze tot het zaad
begint te ploffen en geurig ruikt. Neem de
pan van het vuur en strooi het zaad in een
vijzel. Stamp het fijn met de stamper.
Zet het apart.
Verhit de olie in een schone koekenpan op
laag vuur, voeg de ui toe en bak hem in 7-8
minuten zacht en lichtbruin; roer regelrnatig.
Voeg de knoflook toe en bak hem al roerend
1 minuut. Roer de gemalen specerijen,
kurkuma en cayennepeper erdoor en bak al
roerend nog een minuut.
Neem de pan van het vuur en roer het citroensap door het mengsel. Roer dit door de couscous en meng goed, zodat alle korrels bedekt zijn.
Voeg rozijnen, tomaten, komkommer, lente­ ui,
tonijn en koriander toe. Breng de salade op
smaak met peper en zout en meng goed. Laat
de salade voor het serveren afkoelen tot
kamertemperatuur.

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Ik hou van couscousschotels en vind dit een 'spannend gerecht"

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hns

hns zegt:
Ja gaat prima, ik ben altijd blij met je bijdragen. Groet en dank Hans:):):)
ayse

ayse zegt:
Hi Hans
Alles goed met jou.
Thnks voor het recept couscous salade:D ..ik ben voor 6 weekjes in turkije en zal het zkr ook hier eens uitproberen :p jammie :D..
Groetjes,Ayse :D