KookJij

Loempiataart in filodeeg .

Omdat ik deze taart voor 2 personen heb gemaakt , heb ik het gerecht qua hoeveelheden gehalveerd en een ovenschotel gebruikt . Hoewel ik best een loempiaatje lust zo af en toe was deze taart toch ook echt een feestje op ons bord . Niet moeilijk om te maken en heel smaakvol. Ik heb van de groente geproefd en enkele kruiden naar mijn smaak nog toegevoegd. Bovendien heb ik zo'n 10 minuten voordat de baktijd verstreken was ter decoratie er nog wat sesamzaadjes over gestrooid. Het filodeeg om de taart af te dekken mag best wat "rommelig"ogen. :)
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Lekker Snel iets aangepast.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Loempiataart in filodeeg . te bereiden

  1. Marineer de kipblokjes een half uurtje in de soja en ketjap met een snufje peper en zout en het gesnipperd teentje knoflook.
  2. Kook de glasnoodles volgens de verpakking, spoel ze koud en snij ze wat kleiner. Laat goed uitlekken.
  3. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de wok en bak de gemarineerde kipblokjes op hoog vuur bruin .
  4. Haal ze uit de pan en zet ze even apart.
  5. Bak de wok groente met het tweede gesnipperde knoflookteentje in dezelfde pan lekker knapperig.
  6. Voeg dan de kip en de noodles toe en roer alles goed door elkaar.
  7. Vet de vorm in en leg op de bodem een vel filodeeg. Kwast dun in met olie.
  8. Neem de andere vellen voor de randen en zorg voor een overlapping , zodat als de vulling erin zit je alles kunt afdekken.
  9. Stort de loempiavulling in de vorm giet het losgeklopt ei erop en dek het geheel toe met de overhangende deegvellen. Kwast lichtjes in .
  10. Bak de taart goudbruin in een voorverwarmde oven van 175 graden voor ongeveer 35 minuten.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

En de smaak? Die is super! Je eet echt een loempia, maar dan op een andere manier. met voldoende verse groente en weinig deeg, dat niet gefrituurd wordt zoals bij een loempia uit een Chinees restaurant.

Serveer de taart met wat chilisaus en of ketjap.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst