KookJij

Loempia's uit Thailand

Een heerlijk loempia's uit thailand recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8 - 12 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Jan A.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Loempia's uit Thailand te bereiden

1).Verhit de olie in een grote wok (wajan) en fruit daarin aan
het kippevlees om en om goudkleurig. Haal vlees uit de pan en bewaar even apart.
2).Kook de mungbonen vermicelli gaar en laat afkoelen in koud water.
3).Meng de taugé, wortel, kool, vermicelli en mais en fruit dat aan de de wok in de overgebleven olie. Constant goed blijven doorroeren.
4).Voeg toe 2 eetlepels Nam Pla, 1 eetlepel Nam Prik Pao, 1 eetlepel oestersaus en 3 eetlepels ketjap manis.
5.Wanneer dat alles goed door elkaar is geroerd de kip tievoegen en zeer goed omroeren.
6).Bak nu de omeletten van de 4 eieren en verdeel die in lucifer/grote stripjes.
7).Verdeel de eieren over de groentemix.
8).Nu de vulling verdelen over de 40 loempiavellen en die vervolgens dichtvouwen en met een eiwit dichtplakken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

De kant en klare loempiaatjes direct invriezen.
In frituurolie van 185 graden Celsius in 4 / 5 minuten gaar frituren.
Geef bij de loempiaatjes een saus met ingedikte tomatensaus/sambal/palm suiker/knoflook/gember.
Te gebruiken als bittergarnituur, amuse, snackje, hapje, etc.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst