KookJij

linzesoep

Een heerlijk linzesoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron: seasons receptenbundel
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe linzesoep te bereiden

Maak de groenten schoon en pel de uien en de knoflook.
Snijd de bleekselderij in reepjes en de uien en de winterwortel in stukjes.
Pel en pers de knoflook.
Verwarm de boter of olie in een aardewerken, gietijzeren soeppot, of soeppan en laat de groenten met de knoflook hierin licht kleuren.
Voeg de bouillon toe en de linzen, breng alles aan de kook.
Schuim zo nodig af, en doe de laurier in de pan, laat de soep op laag vuur zachtjes koken. ( half uur)
Snijd de ham in blokjes. doe ze na een halfuurtje met peper en nootmuskaat in de soep en laat hem nog een kwartiertje pruttelen..

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

MAAR

MAAR zegt:
HAM IN EEN TURKS GERECHT, MMM? DIT IS IN TURKIJE GEEN BEKENDE BEREIDING VAN DE LINZENSOEP.
HET IS ZEKER WEL EEN TURKS EN GEEN GRIEKS GERECHT EN HET HEET MERCIMEK EN GEEN GRIEKSE FAKIS.
GR
Michel I. Gobets

Michel I. Gobets zegt:
Hallo Bianca, Linzesoep ( fakis) is een van de Nationale Griekse volks schotels, zoals in Holland b.v. zuurkool met spek...probeer de volgende keer dat je linzesoep maakt eens het volgende...laat de linzen (als je bruine linzen gebruikt) tenminste 12 uur in lauwwarm water weken en kkok ze voor , zo gauw als het kookt laat even schuimen en gooi het water weg, (ik gooi het in de zeef) en spoel ze schoon met warm water en daarna volg ik jouw procedure.

Groetjes michel

Groetjes Michel