KookJij

Liefdesstrikken

Een heerlijk liefdesstrikken recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Liefdesstrikken te bereiden

Klop met een mixer de eieren op met ouzo, citroensap en wijnsteenzuur, gedurende 2 minuten. Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe tot u een stevig deeg hebt. Kneed het deeg tot het soepel is. Vorm het tot een bal en laat het in plastic folie gewikkeld ca. 1 uur rusten in de koelkast.
Breng 3/4 liter water aan de kook met de suiker, honing en pijpkaneel. Kook hiervan in 7-8 minuten een dunne siroop. Haal de pan van het vuur.
Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol de stukken dan dun uit en snijd er met een ravioliroller rechthoekjes van 3 x 6 cm uit. Knijp de rechthoekjes in het midden samen tot strikjes.
Schenk ca. 6 cm olie in een frituurpan of kleine koekenpan en verhit de olie tot deze zo heet is dat u er een pollepelsteel kunt insteken zonder dat er luchtbelletjes van opstijgen. Pas op voor spatten. Frituur de strikjes in de hete olie tot ze goudbruin kleuren. Laat ze uitlekken op een rek en haal ze als ze nog warm zijn door de afgekoelde siroop. Bestrooi ze met de gehakte walnoten en serveer ze zo warm mogelijk.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

marianne

marianne zegt:
Heeft u ook een foto hoe het er uit komt te zien?