KookJij

Licht Pittig stoofvlees in pindasaus.

Ooit maakte ik de pittige satéstoof van Janneke Philippi. Dit gerecht is nét weer even iets anders en erg lekker. Ik serveerde deze stoof met knapperige frieten en een salade, maar peulen , of boontjes smaken er ook goed bij.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Licht Pittig stoofvlees in pindasaus. te bereiden

  1. Verhit het vloeibaar bakproduct en bak het vlees in 3 porties rondom bruin. Haar uit de pan en zet even opzij. Fruit in het overgebleven vet de ui, gember en rode peper en de knoflook enkele minuten.
  2. Voeg de 4 soorten kruiden toe en laat even meebakken.
  3. Blus met de bouillon.
  4. Voeg het vlees toe , alsmede de kokosmelk, ketjap, sojasaus, sambal en de pindakaas.
  5. Roer alles goed door , breng even aan de kook en zet vervolgens de warmtebron zo laag mogelijk.
  6. Laat lekker lang zachtjes sudderen met het deksel op de pan. Mocht de saus te dun blijven stoof dan nog 20 minuten zoner deksel  of zonodig langer , totdat de saus de juiste heeft.
  7. Serveer met rijst en een groente naar keuze.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Ik serveerde bij dit gerecht lekker knapperige frieten en een salade. De andere helft van het vlees gaat de diepvries in en wordt met basmatirijst gegeten.
Wat heet pittig !! Wees gewoon voorzichtig , je kunt altijd extra sambal na proeven toevoegen .

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst