KookJij

Libanese Koolrolletjes met pikante vulling

Een heerlijk libanese koolrolletjes met pikante vulling recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Libie
Keuken: Afrikaanse
Bron: Wilson
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Libanese Koolrolletjes met pikante vulling te bereiden

Oven voorverwarmen op 190 °C.
Koolbladeren 10 sec. in kokend water blancheren (als de bladeren niet los laten, de gehele kool 3-4 min koken in water, na afkoelen zijn ze goed te verwijderen).
Bladeren laten uitlekken, harde steel verwijderen.
Voor de vulling:
Olie in grote pan verhitten
Lente uitjes en knoflook op matig vuur 30 sec. fruiten.
Tomatenpuree, krenten, amandelen, gekeusde komijnzaadjes, kaneel, peterselie en rijst toevoegen.
Goed door elkaar roeren,
Van het vuur nemen en even laten afkoelen.
In elk koolblad 3 el. vulling leggen
Zijkanten naar binnen vouwen en het blad oprollen.
Leg de rolletjes met naad naar beneden in een ingevette ovenschaal.
Giet de bouillon erover en dek af.
20-25 min in de voorverwarmde oven plaatsen.
Voor de yoghurtsaus.
Meng yoghurt, komijn en munt in een kom
Serveer de rolletjes warm of koud met de saus en garneer met takjes peterselie of koriander.
Let op: Yoghurt saus pas bereiden vlak voor het opdienen!

Mijn kookverhaal (Hans de vos)

Ipv knoflook persen, waarbij veel achterblijft in de pers, rasp ik de knoflook altijd op een fijne rasp, gaat veel sneller en zelfde resultaat.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Dat is het probleem hier, mijn man is niet zo van de spekjes en spekvet dus dat laat ik altijd maar, maar ik kan er natuurlijk twee porties van maken en dan daar de spekjes + spekvet doorheen mengen. Volgende keer ga ik het zo doen. Groetjes Gerda;):p
hns

hns zegt:
Hi Gerda en Slaatje: Wat ook nog kan; uitgebakken spekjes + beetje spekvet hierdoorheen.
Vooraf sla in ijswater wassen, zoadat het 'krakend vers' ís.grt H:):)
slaatje

slaatje zegt:
Hi Hans, leuk dat ik een reactie van je krijg op zowel Gerda als Slaatje. De groene salade die je aangeef maak ik vaak zo, is altijd lekker en past overal bij. Groetjes :D:D:D:D:D
hns

hns zegt:
Hi Slaatje wat heel goed hierbij past: Een groene salade: van bijv Kropsla, andijvie of ijsbergsla, mengen met uitringetjes, in stukjes gesneden gekookt ei, augurkje en stukjes tomaat; kruiden met bijv verse peterselie en een dressing van olie (3), azijn (1), schepje suiker en 1 tl mosterd.
vriendelijke groeten
Hans:):)
hns

hns zegt:
Hi Gerda Dichtbinden kan zeker ook. Leuk dat je het maken gaat. Het is eigenlijk een lekker hapje, er zit al van alles in, dus ik eet het zo. Het past ook bij kip, maar ik zou het niet te zwaar maken.
vrnd groet, succes, Hans:):)
slaatje

slaatje zegt:
Hallo Hans, dit ga ik maken maar wat eet je erbij, rijst of gewoon aardappelen(puree)? Kun je ze ook dichtbinden met gewoon garen?
Groetjes Gerda ;):p
Jacques F.G.M. Joosten

Jacques F.G.M. Joosten zegt:
Gaaf ;)& lekker :p
hns

hns zegt:
Vergeten: Kies de ovenschaal niet te groot, zodat de rolletjes mooi strak tegen elkaar liggen.
Hns