KookJij

Lentesalade met asperges, aardbeien en geitenkaas

Asperges en aardbeien, de heerlijkste lente producten op je bord. Het lekkerste wat je maar kunt bedenken. De combinatie ervan is dan ook geweldig. De geitenkaas geeft het geheel net een beetje extra body. En de heerlijke dressing maakt het helemaal af. Ik heb hier als garnering zonnebloempitjes gebruikt en dat is weer eens een keer een heerlijke afwisseling op de pijnboompitjes die vaak worden gebruikt. Rooster ze wel eventjes van te voren want door het roosteren krijg je meer smaak.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lentesalade met asperges, aardbeien en geitenkaas te bereiden

  1. Hak de basilicum fijn en maak de dressing, rooster de zonnebloempitjes, schil de asperges, snijd ze in 3 stukken en halveer de stukken overdwars, was de aardbeien en ontdoe ze van de kroontjes, snijd ze doormidden en bestrooi ze met versgemalen zwarte peper.
  2. Maak de dressing en zet opzij.
  3. Verdeel de sla over de borden.
  4. Doe een beetje olijfolie in een grilpan en gril hierin de asperges ongeveer 5 tot 10 minuten.
  5. Verdeel de asperges en de aardbeien over de sla.
  6. Leg de plakken geitenkaas heel eventjes om en om in de hete grilpan en leg ze meteen op de sla.
  7. Verdeel de dressing eroverheen en strooi de geroosterde zonnebloempitjes eroverheen.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Serveer er vers stokbrood of ciabatta bij.
TIP: Gebruik ook eens een keer feta in plaats van geitenkaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst