KookJij

Lasagna met spinazie,ricotta en champignons

Een heerlijk lasagna met spinazie,ricotta en champignons recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lasagna met spinazie,ricotta en champignons te bereiden

Kook de lasagnavellen gaar, giet ze af en leg ze in een pan koud water. Spoel de spinazie schoon en kook ze gaar met wat zout, giet ze af in een vergiet. Reinig de champignons, snij ze in plakjes en kook ze bijna gaar in de groentenbouillon. Trek de buitenste draden van de selderij en snij ze in plakjes. Spel de peterselie schoon en snij fijn. Schep de champignons uit de bouillon maar gooi het kookvocht niet weg. Pel de knoflook en leg ze in de knijper. Prak samen met de slagroom de Roquefort fijn, en meng er de ricotta door. Snij de Mozzarella in dunne plakjes. Zet de oven op 250 graden.
Bekleed een rechthoekige ovenschotel met drie lasagnavellen. Verdeel er vervolgens de spinazie overheen. Leg er weer drie vellen overheen en verdeel er de champignons over. Leg op de champignons de plakjes Mozzarella. Bekleed dit met de laatste drie vellen en verdeel er het roommengsel over. Zet de schotel in het midden van de oven en laat het goed doorwarmen. Niet te lang door laten stoven want daardoor verdwijnt de Roquefortsmaak. Een halve minuut doorstoven is genoeg. Verwarm intussen de groentenbouillon leg er de bleekselderij in en knijp er de knoflook boven uit, laat dit garen en breng op smaak met peper en zout.
Serveertips: Maak de bouillon af met peterselie en serveer als voorgerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

siham

siham zegt:
spinazie lazagne