KookJij

Lamsschouder Ragu I met Pasta

Een heerlijk lamsschouder ragu i met pasta recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 270 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse familie en enigszins bewerkt door mij.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsschouder Ragu I met Pasta te bereiden

*Verhit 6 eetlepels rijstolie in een grote pan met dikke bodem en deksel.Fruit hierin de wortel,selderij,ui en knoflook (in Italie heet deze combinatie "sofrito" ,die zit overal in als basis).De sofrito moet een zachte massa worden en dat duurt eventjes.
*Zet terzelfder tijd in een grote anti aanbakpan het gemalen vlees op in een paar lepels heet geworden varkensvleesvet (uitgebakken pancetta of reuzel) en laat dat rul bakken onder veel geroer en laat het daarna zachtjes kleuren.
*Zodra de sofrito zacht en "plooibaar" is geworden kan het vlees er bij gedaan worden.Roer deze massa goed door.
*Nu wordt het tijd om de rode wijn er bij te gieten en de 3 eetlepels tomaten-concentraat.Deze massa wordt net zo lang gekookt en met tijd en wijle omgeroerd dat de wijn volledig is verdampt.
*Houd de kanten van de pan schoon om aanbranden te voorkomen.Het is de bedoeling om zo lang door te gaan dat het meeste vocht is verdampt en een dikke donkere saus over blijft

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:Het liefst met pappardelle (hoewel mijn kleinkinderen het prefereren met gewone spaghetti).Bestrooid met verse muntblaadjes en geraspte pecorino.
***
Eventuele opties :
1).Doe nog eens extra door het vlees (150 gram) milde Spaanse chorizo worst

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Lieve B.A.Metz-Saffrie,Mede namens vrouw en kinderen dank voor het compliment.Bedenk echter wel:De kok heeft altijd gelijk.
Jan A.:o
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Beste Jan,Lees graag je recepten!Mijn complimenten voor de diversiteit en verscheidene heb ik in mijn kookboek opgenomen.!Als ik ze bereidt zoals jij ze omschrijft,vang ik de complimenten,maar ze zijn jou gegund,hoor!:D:D
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Peer,Je hebt volkomen gelijk,dat was het dan.Dat heb ik nu altijd bij dit recept : ik denk dan dat er nog een of ander tomaten-gedoe in moet,maar dat moet helemaal niet.Dank dat je mij er op attent hebt gemaakt.
Jan A:)
Peer

Peer zegt:
Laatste alinea:"nu wordt de rest van de ingredienten toegevoegd en stevig doorgeroerd". Welke rest??? Alle ingredienten van bovenstaand lijstje zitten er toch al in!!!