KookJij

Lams Tajine III

Een heerlijk lams tajine iii recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Variatie op het recept van Glen Matten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lams Tajine III te bereiden

1).Bak het vlees aan in de helft van de olijfolie met flink zwarte peper en zet het even op zij.
2).Verhit de rest van de olijfolie in de pan en fruit de uitjes aan met de knoflook, tot de uitjes glazig zijn geworden. Doe er alle kruiden bij en bak roerend 5 minuten door.
3).Nu gaat het vlees erbij en bak roerend weer 5 minuten.
4).Nu de rest van de ingrediënten erbij doen en aan de kook brengen.
5).Vuur laag, deksel er op en 1½ uur laten smoren.
6).Nu deksel er af, zo nu en daan doorroeren en nog eens een uur laten sudderen
Als er onvoldoende vocht over blijft iets bouillon bijschenken.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien zo op en bestrooi met vers gesnipperde korianderblaadjes

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liliane

Liliane zegt:
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM, mor da ziet er ècht lekker uit :)Het water komt me al in de mond :D
lilith

lilith zegt:
Alsof het de bedoeling was: Hiervoor heb ik alles al in huis! Ga ik in het weekend dus maken. Lijkt me heerlijk. Alleen is mijn lamsvlees lamsgehakt, maar daar maak ik dan denk ik balletjes van (en dan de stooftijd verkorten lijkt mij). Dank Jan!