KookJij

Laksa Curry Soep (Versie Jan A)

Een heerlijk laksa curry soep (versie jan a) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
  2. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Singapore
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Laksa Curry Soep (Versie Jan A) te bereiden

Voor de KIP:
""""""""""""""""
*We koken de kip bijna gaar in de bouillon.Dan halen we de kip eruit en verwijderen de botjes en snijden de kip in brokken niet groter dan 2 cm.
*Bouillon apart houden
#
Voor de GARNALEN :
""""""""""""""""""""""""""""""
*Garnalen zijn gereed voor gebruik
#
Voor de KRUIDEN-PASTA :
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Alle ingredienten eerst kleinmaken dan van alles een homogene pasta draaien in de keukenmachine
#
Voor de SOEP :
""""""""""""""""""""""
*Fruit de kruidenpasta in de arachide olie tot hij begint te bruinen.
Dan de bouillon er bij doen.Op laten koken en dan vuur laag zetten.Dan mag er in de prei,de okra's,basilicum blaadjes,pak choi en limoen.Even laten sudderen en op het laatst de cocos crême er in en goed laten opnemen

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*Nu gaan we de borden op maken:Op elk voorverwarmd bord:
-Handje vol kippenblokjes
-Handje vol garnalen
-Wat rijstnoedels
-Wat glasnoedels
-Wat taugé
-Paar blokjes ananas
-Hierover de soep scheppen (soep eerst goed doorroeren om alle ingredienten een beetje te verdelen)
-Hierop een paar plakjes ei en wat grofgehakte koriander er over strooien en
SELAMAT MAKAN!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Pieter

Pieter zegt:
Purut - salam - macadamia of kemiri's - sereh stengels - 6 schijfjes laos - 6 schijfjes djahé - kunyit - trassi - ketumbar - djinten - gulah djawa - tamarinde of assem - nam Pla .... beste JAN A, ik geloof dat u een beetje Malapata Klin Klin bent, of ben ik hier te veel Zerumbar ?
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hans,Heb wel zoiets zien staan en heb gedacht 'het zal allemaal wel" .Het is een soortement van combinatie van slow-cooking en koken onder lage-druk.Moet daar de voordelen eerst eens van horen.
Jan A.:(
hns

hns zegt:
Hi Jan
Vanwege een van je recepten hadden we het over vacumeren. Nu keek ik net op de site van Oldenhof Keukens en zag dat er gekookt werd bij 60 grd C in een waterbad. De ingredienten waren tesamen vacuumverpakt. Heb jij zoiets al eens bij de hand gehad?
Grten Hans:):)