KookJij

Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus

Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/84131/krokante-kippennuggets-met-knoflook-yoghurtsaus
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Krokante kippennuggets met knoflook-yoghurtsaus te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 185°C.
  2. Snij de kipfilet in dikke repen.
  3. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel zeste hebt.
  4. Pel 1 teentje knoflook en hak fijn.
  5. Meng de helft van de yoghurt met de knoflook, citroenzeste, de tijmblaadjes, kipkruiden, flink wat peper en 1 koffielepel zout.
  6. Meng de reepjes kipfilet met de gekruide yoghurt en doe ze in een zakje of potje. Zet 1 uur in de koelkast.
  7. Maak intussen de yoghurtsaus.
  8. Pel en hak 1 teentje knoflook fijn, hak de blaadjes van de dragon fijn en meng alles met de rest van de yoghurt.
  9. Kruid met peper en zout en zet in de koelkast.
  10. Doe de cornflakes in een plastic zakje, sluit af en plet de cornflakes.
  11. Meng met de havermout.
  12. Haal de reepjes kipfilet uit de marinade en rol ze door de cornflakesmengeling.
  13. Leg de kippennuggets op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  14. Zet 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst