Heerlijke amuse en weinig werk.
Valt altijd goed in de smaak, lekker bij de borrel of voor een gezellig avondje.
Erg lekker geserveerd met een gekoelde droge witte wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Krab-vruchtencocktailglaasje
PT20M
Krab-vruchtencocktailglaasje
Een heerlijk krab-vruchtencocktailglaasje recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Krab-vruchtencocktailglaasje te bereiden
Snijd de suramisticks in de lengte in 3 reepjes, vervolgens een slag draaien en in stukjes van ong. 1/2 cm snijden.
Snijd vervolgens de perzik in kleine stukjes.
Doe met de ananas hetzelfde.
Maak de saus; een deel tomatenketchup, met een deel mayonaise, daar bij een flinke lepel crème fraîche.
Dan een scheutje sherry+cognac (hoeveelheid naar smaak).
Roer dit alles goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen peper en wat zout, knijp enige druppels citroensap erbij.
Doe in een amuseglaasje (of anders) wat selderij ringetjes of een blaadje rucola, daar bovenop de fijn gesneden vruchtjes en suramisticks en schep wat saus er over heen.
Garneer met wat fijn geknipte bieslook.
Snijd vervolgens de perzik in kleine stukjes.
Doe met de ananas hetzelfde.
Maak de saus; een deel tomatenketchup, met een deel mayonaise, daar bij een flinke lepel crème fraîche.
Dan een scheutje sherry+cognac (hoeveelheid naar smaak).
Roer dit alles goed door elkaar en breng op smaak met versgemalen peper en wat zout, knijp enige druppels citroensap erbij.
Doe in een amuseglaasje (of anders) wat selderij ringetjes of een blaadje rucola, daar bovenop de fijn gesneden vruchtjes en suramisticks en schep wat saus er over heen.
Garneer met wat fijn geknipte bieslook.