KookJij

Recept voor Koninginnenhapje met mosselen

Je kan ook enkele garnalen aan de vulling toevoegen (niet meer op het vuur zetten).
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: delhaize
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 5- 150°C en warm er dan de bladerdeeggebakjes even in op.
  2. Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren. Doe de olie en 1 eetlepel citroensap in een pan en stoof er de fijngesneden champignons in tot ze al hun vocht hebben vrijgegeven.
  3. Giet het mosselkookvocht door een heel fijne zeef en voeg warm water toe tot je in totaal 50 cl vloeistof hebt.
  4. Laat de boter in een stoofpot smelten. Bestrooi met bloem, meng 30 sec. en giet er, geleidelijk aan en al roerend, de bouillon bij. Voeg het verkruimelde halve bouillonblokje en de room toe, breng langzaam aan de kook, roer regelmatig. Laat 2 min. op zacht vuur indikken. Voeg de uit de schelp gehaalde mosselen toe en de champignons. Neem van het vuur, voeg de eierdooier toe en roer krachtig.
  5. Breng op smaak, voeg de peterselie toe en eventueel 1 of 2 eetlepels citroensap (volgens eigen smaak). Vul de bladerdeeggebakjes en serveer meteen met rijst, puree of frieten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
;-) toch een recept van Erwin maar super lekker :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Nou, die van jou mag er zeker zijn, Hildeke!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Super geslaagd ;-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
We gaan er eens aan beginnen ben benieuwd naar het resultaat;-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Eten meestal omstreeks 18u:-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Hoe laat zijn we welkom? ;-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Niets meer aan toe te voegen :-)))
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Haha wij ook morgen staat het heerlijk gerecht hier op tafel. Morgen hup naar de winkel :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Super, daar gaan wij zeker van smullen!
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Deze gaat bij mijn favorieten dit gerecht komt deze week op tafel ;-)