KookJij

Konijn volgens chef Jan Van de Wiele

Een heerlijk konijn volgens chef jan van de wiele recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Verkregen van chef Jan van de Wiele
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Konijn volgens chef Jan Van de Wiele te bereiden

Het konijn op een redelijk hoog vuur aan beide kanten bruinbakken en lichtjes kruiden met peper en zout.
Ondertussen in een ruime pot boter smelten en daarin het spek en de ajuin op zacht vuur glazig laten worden, dit samen met 3 blaadjes laurier en enkele takjes tijm of tijmpoeder.
Het konijn bij het spek en de ajuin voegen, 2 eetlepels mosterd en 3 eetlepels confituur en 3/4 reep pure chocolade in blokjes toevoegen en alles goed doorheen roeren.
Bevochtigen, dwz onderzetten met bier.
Onder gesloten deksel zachtjes aan de kook brengen en zachtjes 120 min sudderen tot gaar.
Indien gewenst de saus aandikken met zetmeel.
Opdienen, 1 bout per persoon met aardappel gratin of gekookte aardappelen en gestoofd witloof.
Als drank rode wijn of bier.

Mijn kookverhaal (Alfons Van de Mieroop)

Dit is het recept dat chef Jan van de Wiele (genaamd jan de Kok ) bereidt in het WZC Molenheide en ook thuis voor de kennissen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst