KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Kipwokschotel met spinazie

Een heerlijk kipwokschotel met spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Snij de kipfilets in smalle reepjes.
Hak de ui fijn en snij de paprika in dobbelsteentjes.
Plet de knoflookteentjes met een mes en hak fijn.
Schil de gemberwortel en rasp of hak zeer fijn.
Hak de koriander grof.
Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de ui en de paprika.
Voeg de rijst toe, samen met 2 koppen water en 2 eetl. shoyu.
Laat afgedekt zachtjes sudderen gedurende 30 min.
Verhit de boter samen met 1 eetl. olijfolie in een wok. Roerbak de reepjes kip samen met de knoflook en de gember gedurende 8 min. Kruid met peper en zout en het paprikapoeder, de cayennepeper en de tijm. Schep alles met een schuimspaan uit de wok en houd warm.
Leg de blokjes spinazie in het overblijvende vocht van de wok en laat gedurende 15 min. afgedekt sudderen. Kruid met de cajunkruiden en de nootmuskaat.
Overgiet met de room en laat nog eens goed doorwarmen.
Schik de spinazie op een bord en leg er de kippenreepjes bovenop. Strooi de koriander over de rijst en dien apart op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
;):D:D:D
limelein

limelein zegt:
thanks
fijnproever

fijnproever zegt:
limelein, zie vraagteken dan krijg je de uitleg;)
limelein

limelein zegt:
wat is shoyu?