KookJij

Kippenlevertjes met druiven

Een heerlijk kippenlevertjes met druiven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kippenlevertjes met druiven te bereiden

Kook in een steelpan de gevogeltefond in ± 10 min in tot ± 100 ml.
Verhit de olie en bak hierin de spekblokjes op laag vuur in ± 10 min, uit.
Schep de spekjes uit de pan, maar laat het vet erin.
Draai het vuur hoog en bak in het bakvet de kippenlevers in ± 3 min. bruin van buiten en rosé van binnen.
Breng op smaak met zout en peper.
Schenk de cognac erbij en laat dit verdampen.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een theelepel de zaadjes eruit.
Doe dit samen met het spek, de druiven en ingekookte fond bij de kippenlevers en smelt al roerend de boter door het gerecht.
Breng op smaak met peper.
Lekker met geroosterd witbrood.
Met een salade van kropsla wordt het een echt lunchgerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo Jose aarns,enilorac en addie,
Wat leuk om zo'n leuke reactie's te krijgen . Bedankt en jullie ook succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert
jose aarns

jose aarns zegt:
Lijkt me een prima gerechtje,ga ik zeker proberen. Bedankt.
jose;)
enilorac

enilorac zegt:
Heel mooi gerechtje!
Groetjes, Caroline
addie

addie zegt:
Goede morgen Bert,

Het is nog vroeg in de morgen maar als ik dit plaatje zie krijg ik spontaan honger.
Kookgroet, Addie.