KookJij

Recept voor Kippenbrood met sla en kroketten

Een overheerlijk vleesbroodje uit de oven! Zowel warm als koud erg lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: hln
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Haal het kippengehakt uit de koelkast.

    Pel het teentje knoflook en plet de helft tot pulp.

    Spoel de peterselie en hak de blaadjes fijn.

    Meng het gehakt met de knoflookpulp en de peterseliesnippers.

    Rasp de Parmezaanse kaas bij het gehakt, samen met peper van de molen en een snuifje zout. De kaas mag gerust grof geraspt zijn.

    Voeg het ei en paneermeel toe en meng.

    Rol het vleesmengsel tot een 'broodje'.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

    Strooi de panko in een bord en rol er het gehaktbroodje door.

    Smelt een klontje boter met een scheut olijfolie in een braadpan op een matig vuur.

    Kleur het vleesbrood aan de onder- en bovenkant goudbruin.

    Leg het broodje in een ovenschaal en bak 30 tot 35 minuten.

    Spoel de blaadjes van de Romeinse sla en laat ze uitlekken. Snij de sjalot eerst middendoor en daarna in fijne ringen.

    Bak de kroketten.

    Zet de pot mayonaise mee op tafel.

    Tip:
    In plaats van één brood kan je het vlees ook over vier minibroodjes of hamburgers verdelen. Die hoeven dan maar 20 tot 25 minuten in de oven te staan. Verder blijft het recept hetzelfde.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst