KookJij

Recept voor Kip ovenschotel

Even lekker alle resten opmaken. Dit kan je ook in de tagine maken. Iedere soort groenten kan je hierin doen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Bak de blokjes kipfilet met de ui en knoflook tot bijna gaar.
  2. Doe dit al over in de ovenschaal.
  3. Bak eerst alle harde groenten en de aardappel een minuut of 10 (kijk uit met aanbranden).
  4. Doe dit mengsel bij de rest in de ovenschaal.
  5. Verwarm de tomatenblokjes met sap, vul het blik met water en voeg 2 van deze blikken toe.
  6. Roer de tomatenpuree erdoor en als alles bijna kookt kunnen de zachte groenten erbij.
  7. Voeg alle kruiden incl de bouillonblokjes en jalapeno eraan toe en proef de saus.
  8. Na smaak kruiden.
  9. Schep nu alles in de ovenschaal en meng voorzichtig alles met elkaar, als niet alles met vocht bedekt is dan nog wat kokend water erbij tot alles onderstaat.
  10. Bestrooi met nog wat extra tijm.
  11. Bak af in een voorverwarmde oven van C200 graden tot alles gaar is (30 tot 45 minuten).
  12. Af en toe even om scheppen en indien het te donker word of dreigt te verbranden de schaal afdekken met aluminiumfolie.
  13. Serveren met vers brood naar keus,

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Dit maak ik geregeld als de resten op moeten of als ik weinig tijd heb, dan maak ik het een dag van te voren of s' morgens vroeg en rond etenstijd doet de oven het werk.
Ook gemakkelijk als je eters krijgt en bij je bezoek wilt zitten natuurlijk.
Wat betreft de kruiden, dit moet echt naar smaak, ook met de jalapeno, deze maakt het gerecht pittig.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst