KookJij

Kip op het bierblik

Kip, het is een heerlijk stukje vlees. Met dit recept geef je een heerlijke twist aan het vlees. Daar er veel verschillende soorten bier zijn kan je hier lekker mee variëren.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip op het bierblik te bereiden

Barbecue of oven verhitten op 200°C.
Stamp het venkel- en komijnzaad in een vijzel en meng ze met de overige kruiden. Meng dit met ± 3 eetlepels olijfolie tot het een mooie pasta wordt. Wrijf met je vingers de binnenkant in van de kip en doe vervolgens de buitenkant. Probeer alle plekken van de kip te raken.

Open het blik bier en drink deze voor de helft leeg, of gooi de helft weg. Doe vervolgens het blik in de kip met de opening aan de binnenkant van de kip.

Zet de kip vervolgens in de oven/barbecue en braad deze ± 90 minuten. De kip moet krokant en goudbruin zijn.

Als hij klaar is, trek voorzichtig het blik uit de kip en genieten maar!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Ga het zeker ook eens proberen, raar zicht maar het is de smaak die het doet :);):p
Anna

Anna zegt:
Heerlijk! Wij hebben dat pas nog gegeten;):D Een aanrader is om de kip zo'n 20 minuten voor te koken. En dan ongeveer 45 minuten (ligt ook een beetje aan het gewicht) op de BBQ. Een super mals kippetje!;):D
petra

petra zegt:
Dit is erg lekker, ik doe het zoals in het filmpje van de C1000 staat, een topper bij ons!
hns

hns zegt:
Dit is een heel leuk gerecht!!. Ik heb weinig succes met hele kip op de BBQ en heb later begrepen dat je de kip plat moet slaan. Dus ik begin maar met de oven, om dit gerecht uit te proberen! mvg Hans :):)
marianne

marianne zegt:
Ik ga dit zeker uitproberen.
HarryLohr

HarryLohr zegt:
Thanks voor de tip! Ik ga het ook eens proberen met de kruiden in het bier.
Liske

Liske zegt:
Ik heb dit gezien op een filmpje van C1000. hier vertelden ze dat je wel bier moet gebruiken zonder conserveringsmiddelen, omdat dit de smaak niet ten goede komt. ze deden ook kruiden in het blikje bier, (tijm, oregano en rozemarijn geloof ik) samen met een lepel sambal. 60-75 min. op de afgedekte gril/bbq, en dan met een vleesthermometer zien of hij gaar is, moet minstens 90 gr.c. zijn. Ik ga dit eens doen!