KookJij

Kip met spruitjes

Een heerlijk kip met spruitjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met spruitjes te bereiden

Maak de spruitjes schoon.
Kook de spruitjes in ruim water waaraan je 1 koffielepel zout en 1 koffielepel bakpoeder (natriumbicarbonaat) hebt toegevoegd gedurende een vijftal minuten. De spruitjes moeten nog vast zijn.
Giet de spruitjes af, laat uitlekken, spoel ruim onder de koudwaterkraan en laat opnieuw uitlekken en afkoelen.
Snipper de spekblokjes tot ze zeer (uiterst) fijn zijn.
Bak ze aan in de boter.
Voeg de mosterd, zout, peper, suiker en de spruitjes toe.
Meng het geheel goed dooreen en voeg de wijn toe.
Leg de stukken kip tussen de spruitjes en voeg het kruidentuiltje toe.
Zet het deksel op de pan en laat op een laag vuurtje gedurende 1 ½ uur zeer zachtjes stoven.

Mijn kookverhaal (Daniel Servayse)

Ik dien het gerecht op met kroketten of frietjes en wat frisse sla.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

serdan

serdan zegt:
2 minuten is inderdaad verkeerd. Ik weet niet wat gebeurde. De tijd moet eigenlijk 120 minuten of 2 uur zijn.
Het is juist die lange kooktijd en de rest van dit recept dat spruitjes een totaal andere smaak geeft. Mijn kleindochter (8 jaar) bediende zich tot driemaal toe toen ik het voor het laatst heb bereid.
Het toevoegen van bakpoeder heeft tot doel om de spruitjes verteerbaarder te maken. Zonder kan eigenlijk ook.
Liske

Liske zegt:
De bereidingstijd = 2 minuten? klopt dit wel?
wouros

wouros zegt:
Ben dol op spruiten maar 1,5 uur in de pan??? Kun je die niet veel later toevoegen? Verder lijkt het mij best wel lekker, maar dan wel met kortgekookte spruiten.
Liske

Liske zegt:
Natriumbicarbonaat zorgt welliswaar voor heldergroene groenten, maar ook voor ernstig vitamineverlies(vooral B&C)!