KookJij

Kip met parmaham

Heerlijke Kip met parmaham
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip met parmaham te bereiden

1. Maak een inkeping over de lengte van elke kipfilet.

2. Roer met een houten lepel in de kaas om hem zachter te maken. Schep de kaas in de holten van de kipfilets.

3. Wikkel 2 plakken parmaham om elke filet en zet ze vast met een stukje touw.

4. Schenk de wijn en de kippenbouillon in een grote koekenpan en breng het mengsel aan de kook. Voeg de suiker vlak voor het kookpunt toe en roer totdat die is opgelost.

5. Leg de kipfilets in de pan en laat ze 12-15 minuten sudderen totdat ze gaar zijn. Het sap dat uit het dikste stuk vlees komt als u erin prikt moet helder zijn.

6. Haal de stukken kip uit de pan, leg ze opzij en houd ze warm.

7. Verwarm de saus totdat hij ingekoot en ingedikt is. Haal het kouw van de kip en snijd hem in stukjes. Verdeel de saus over de kip en dien hem op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

franeke

franeke zegt:
hmmmmmmmmdat is lekker...dat kan niet anders zijn ...het water komt al in mijn mond! het gelijkt op een eigen receptje "kip met boursin en omwikkeld met spek"
;)franeke
annelies

annelies zegt:
dit is een superrecept, want ik herken het uit mijn kookboekje "italiaans koken" dat ik verloren ben.de foto is ook dezelfde. zou u zo goed kunnen zijn om alle gegevens van het kookboekje door te sturen (uitgeverij,titel,jaar etc.) zodat ik op internet kan kijken of ik het nog ergens terugvind, want ik ben er het hart van in dat ik dit kleine geweldige boekje kwijt ben. alvast hartelijk bedankt voor de info!
coribatu

coribatu zegt:
Dit is een topper ! Maak dit recept regelmatig. Eenvoudig, maar met groots effect !
arjan

arjan zegt:
deze lijkt me heel lekker.
ik ga hm kerst zeker proberen