KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Kip gevuld met kruiden met gebakken aardappelen met chorizo

Een heerlijk kip gevuld met kruiden met gebakken aardappelen met chorizo recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Was en dep de kip droog. Kruid binnen- en buitenkant met peper en zout. Vul de kip met de teentjes look, de rozemarijn, de laurierblaadjes en 30 g boter in stukjes. Leg de kip op haar zijde in een ovenschotel. Masseer de rest van de boter in de kip. Giet er 15 cl water bij en zet 20 min in de oven. Verlaag de temperatuur naar 180°C, draai de kip op de andere bout en laat nog 20 min braden. Draai de kip op de rug en laat nog 30 min braden, terwijl je regelmatig bevochtigt met het braadvocht. Bedek eventueel met bakpapier als de kip te snel kleurt.
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes. Pel de uien en hak ze fijn. Fruit de uien 5 min in de olijfolie. Hak de schijfjes chorizo in grove stukken. Meng de aardappelen, de uien en de bakolie met de chorizo. Kruid met de paprika, de oregano, peper en zout. Giet in een met bakpapier beklede ovenvaste schotel en zet 20 min in de oven terwijl je af en toe omroert.
  3. Serveer de gebraden kip in stukken met de aardappelen met chorizo.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst