KookJij

Kimchi met kool, appel en wortel

Ik hou van Koreaans eten, kimchi is één van de bekendere Koreaanse gerechten.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Korea
Keuken: Oosterse
Bron: Fermenteren (Fern Green) en eigen input
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kimchi met kool, appel en wortel te bereiden

  1. Snij de kool in reepjes van ca. 6cm
  2. Strooi het zout hier overheen en kneed de kool zodat er wat vocht uit komt en zet de kom afgedekt weg, laat dit 6 uur rusten.
  3. Spoel de kool af en laat het goed uitlekken.
  4. Meng de kool met de overige ingrediënten
  5. Doe alles in een pot en giet er water over tot het onder staat
  6. Schroef de deksel losjes op de pot (dan kan de druk weg) en laat dit 6 dagen staan.
  7. Als de smaak naar je zin is, draai de pot dicht en zet deze in de koelkast.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Deze kimchi is ongeveer een maand houdbaar in de koelkast.
In plaats van chilipoeder kan je ook gochugau gebruiken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst