KookJij

Kikkerbillen in prei en knoflookroomsaus

Een heerlijk kikkerbillen in prei en knoflookroomsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kikkerbillen in prei en knoflookroomsaus te bereiden

Snij de prei in lange dunne reepjes.
Blancheer deze kort en koel ze snel af in ijswater.
Maak de kikkerbillen schoon en maak e steeds 2 losse pootjes van.
Bloem de kikkerbillen en bak ze snel krokant in een pan met hete roomboter.
Haal ze uit de pan en leg ze op keukenpapier.
Bak nu in de pan zachtjes de knoflook.
Blus af met de bouillon en voeg de helft van de room toe.
Laat dit reduceren tot het spontaan bindt.
De overgebleven room met de prei opzetten en verwarmen.

Voeg nu de peterselie en bieslook toe aan de bouillonroom, doe de kikkerbillen in deze pan terug en reduceer het geheel tot een lichte saus.
Leg de prei netjes in het bord en daar bovenop de kikkerbillen.
Lepel de saus rondom en garneer met kerveltakjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Hallo kees:
Het is alweer een tijdje geleden dat we ze bij onze kookclub hebben gehad.
Maar in ieder geval bedankt voor de leuke reactie.:);)
verder veel succes met het koken.
m.v.g.Bert Allers
kees

kees zegt:
wat is dit een onwijs overheerlijk recept ik heb de liefde van me leven ermee verovert
bertal

bertal zegt:
ghe:
Bedankt voor je leuke reactie:);)
m.v.g. Bert Allers
ghe

ghe zegt:
Vandaag geprobeerd, eenvoudig en lekker. Zeker voor herhaling vatbaar.:p
bertal

bertal zegt:
Hallo Pim
Bedankt voor de leuke reactie:):)
m.v.g. Bert Allers
Pim van Dongeren

Pim van Dongeren zegt:
Dit is een goede bereidingswijze, heb ik van een "hele goede" kok gekregen ('t Lantink in Hengelo.