KookJij

Kerstcake noir noir

Een heerlijk kerstcake noir noir recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Onbekend
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerstcake noir noir te bereiden

Bereiding :
Laat de in stukjes gesneden chocolade smelten in een warmwaterbad. Vermeng, van het vuur af, met de in stukjes gesneden koude boter tot een glanzend mengsel. Vermeng de eidooiers één voor één met de chocolade, roer vervolgens de suiker er doorheen, en daarna de gezeefde bloem. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel het voorzichtig door het deeg. Giet het deeg in een beboterde en bebloemde langwerpige bakvorm. Bak het deeg 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.

Glazuur: 250 g chocolade Noir de Noir, 2 el room, 60 g boter

Laat de chocolade smelten in een warmwaterbad, samen met de room. Roer er de boter door. Giet het mengsel over de afgekoelde kerststronk op een rooster geplaatst en laat opstijven op een koele plek.

Chocoladeblaadjes: Penseel enkele laagjes gesmolten chocolade op rozelaar- of muntblaadjes. Laat opstijven op een koele plek. Maak de blaadjes voorzichtig los en bestrooi het met bloemsuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lindafaith

lindafaith zegt:
Ik serveer deze cake 1ste kerstdag met warme kersen en slagroom, ben benieuwd wat ze er van gaan vinden!!!

groetjes

Linda
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Het is 2 maal 250 gram chocolade, heb het al aangepast
Tania

Tania zegt:
Hoe is de verdeling van de 250 gr. chocolade? Of gebruik je 2x 250 gr. van de noir de noir?