KookJij

Kerrienasi met kip-ananas-paprika saté

Een heerlijk kerrienasi met kip-ananas-paprika saté recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Conimex
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerrienasi met kip-ananas-paprika saté te bereiden

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Meng ondertussen de nasimix met 100 ml kokend water, tenminste 10 min. laten staan.
Snijd de kipfilet in stukjes (ca.24 stukjes). Meng ze met 1 tl kerrie, 2 el ketjap asin en een el wokolie. Marineer 5 min.
Snijd van de paprika 16 mooie stukjes voor de saté en snijd de rest fijn. Laat de ananas uitlekken.
Rijg telkens 3 stukjes kip met daartussen stukjes paprika en ananas aan de satéstokjes.
Gril ze onder de grill, in een grillpan of op de barbecue rondom bruin en gaar, ca. 10 min.
Verwarm de pindasaus volgens de verpakking (in een pannetje of in de magnetron).
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje wokolie toe en roerbak de prei, de fijngesneden paprika en 1 tl kerrie 3 min. Voeg de gewelde mix en 1 el Ketjap Asin toe en wok 2 min.
Schep de rijst erdoor en roerbak nog 3 min.
Verdeel de nasi over 4 kommen of borden.
Leg de saté erop en schep er wat pinda/satésaus over.
Serveer er kroepoek bij op tafel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst