Recept
« Terug naar recepten
Kartoffelsalat- Aardappelsalade
PT45M
Kartoffelsalat- Aardappelsalade
Een heerlijk kartoffelsalat- aardappelsalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerda Lamers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
??? personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Schoonfamilie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kartoffelsalat- Aardappelsalade te bereiden
Kook de aardappelen bijna gaar en laat ze een beetje afkoelen.
Snipper ondertussen de ui en augurken.
Snijd de aardappelen in blokjes of plakjes.
Doe de aardappel met de ui en augurken in een ruime schaal en schep om.
Mayonaise maken;
Laat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur komen.
Doe de eieren in een hoge beker, voeg er de mosterd, azijn, peper en zout toe en klop op tot dat er een beetje schuim op komt.
Voeg dan, DRUPPELSgewijs en onder voortdurend roeren de zonnebloemolie toe. Als de mayonaise wat dikker begint te worden kan de olie er met een dun straaltje bij geschonken worden.
De mayonaise voorzichtig door de aardappelen scheppen, en dan 24 uur in de koelkast om de smaken goed te laten doortrekken.
Snipper ondertussen de ui en augurken.
Snijd de aardappelen in blokjes of plakjes.
Doe de aardappel met de ui en augurken in een ruime schaal en schep om.
Mayonaise maken;
Laat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur komen.
Doe de eieren in een hoge beker, voeg er de mosterd, azijn, peper en zout toe en klop op tot dat er een beetje schuim op komt.
Voeg dan, DRUPPELSgewijs en onder voortdurend roeren de zonnebloemolie toe. Als de mayonaise wat dikker begint te worden kan de olie er met een dun straaltje bij geschonken worden.
De mayonaise voorzichtig door de aardappelen scheppen, en dan 24 uur in de koelkast om de smaken goed te laten doortrekken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
karin brouwers borninkhof zegt:
Alle ingredienten in hoge kom doen,dus alles! De staafmixer voorzichtig in mengsel laten zakken tot op de bodem,daarna op hoge snelheid aanzetten,eventjes op bodem laten ,daarna heeeeel langzaam staaf omhoog trekken,milimeter voor milimeter,je zult zien je trekt de mooie mayonaise zo mee omhoog,echt langzaam doen,het bovenste laagje olie ligt er dan nog op maar dan even met staaf ook dat weg (dik) werken,nog een tweede keer even naar de bodem op en neer en klaar is de mayo,is maar een paar min tijd!!
slaatje zegt: