KookJij

Recept voor Kartoffelsalat- Aardappelsalade

Een heerlijk kartoffelsalat- aardappelsalade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: ??? personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Schoonfamilie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Kook de aardappelen bijna gaar en laat ze een beetje afkoelen.
Snipper ondertussen de ui en augurken.
Snijd de aardappelen in blokjes of plakjes.
Doe de aardappel met de ui en augurken in een ruime schaal en schep om.
Mayonaise maken;
Laat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur komen.
Doe de eieren in een hoge beker, voeg er de mosterd, azijn, peper en zout toe en klop op tot dat er een beetje schuim op komt.
Voeg dan, DRUPPELSgewijs en onder voortdurend roeren de zonnebloemolie toe. Als de mayonaise wat dikker begint te worden kan de olie er met een dun straaltje bij geschonken worden.
De mayonaise voorzichtig door de aardappelen scheppen, en dan 24 uur in de koelkast om de smaken goed te laten doortrekken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Joepie, dat moet ik eens proberen, het zou een oplossing zijn. Nu sta ik er inderdaad wel een tijdje op om te voorkomen dat het schift. Dank je wel voor de tip.Ik maak deze salade best wel vaak, ook in de zomer dus het duurt niet zo lang en ik ga het proberen. Groetjes Gerda :p:p:p
karin brouwers borninkhof

karin brouwers borninkhof zegt:
Hi, de mayonaise kan nu makkelijker gamaakt worden mits je een staafmixer hebt.
Alle ingredienten in hoge kom doen,dus alles! De staafmixer voorzichtig in mengsel laten zakken tot op de bodem,daarna op hoge snelheid aanzetten,eventjes op bodem laten ,daarna heeeeel langzaam staaf omhoog trekken,milimeter voor milimeter,je zult zien je trekt de mooie mayonaise zo mee omhoog,echt langzaam doen,het bovenste laagje olie ligt er dan nog op maar dan even met staaf ook dat weg (dik) werken,nog een tweede keer even naar de bodem op en neer en klaar is de mayo,is maar een paar min tijd!!